Posted on: February 20, 2015 Posted by: admin Comments: 0

Copilul este fara nicio indoiala cea mai importanta persoana din viata unei persoane.Copii sunt cei care ne dau sens vietii, care ne fac sa ne simtim bine si care ne implinesc si completeaza.

Cand copilul este foarte mic, parintii au parte de repetate nopti nedormitede plansete si tipete indelungi ale copilului care vor aparea inca inainte de culcare si vor transforma somnul bebelusului intr-o rutina . Exista cateva trucuri care te pot face sa asiguri copilului un somn linistit si odihnit. Iata ce trebuie sa faci:

In primul rand, daca vrei ca micutul tau sa adorma in fiecare seara in mod obisnuit, la aceeasi ora si sa nu ai parte de plansete din partea lui trebuie sa ii oferi micutului tau un simplu indiciu dupa care sa se ghideze in momentul in care se pune la somn. In acet caz ar fi indicat sa apelezi la baita, masaj, citit sau leganat. Aceste simple lucruri se vor transforma in scurt timp in rutina copilului tau. Trebuie sa stie ca dupa ce ii faci baita, masaj sau il legeni, trebuie sa doarma.

Ambientul este de asemenea, un factor foarte important pentru un somn linistitor. Nu doar ca trebuie sa faci o rutina pentru a-ti obisnui copilul sa adoarma mai usor seara ci si ambientul este mai mult decat important. Pentru ca bebelusul sa adorma mai usor camera trebuie sa fie aerisita, linistita si mai ales intunecata Camera intunecata va induce copilului starea de somnolenta si ii va asigura o odihna de calitate pe timpul noptii.

De asemenea, este foarte important sa ai o rutina de dimineata pe care sa o implementezi copilului. Copilul trebuie sa se obisnuiasca cu un anumit program de somn. Asadar, tu esti cea care decide la ce ora doarme copilul si la ce ora se trezeste. Ideal este sa fie la aceeasi ora.

 

Leave a Comment