In ultima vreme am tot auzit despre mai multe trucuri care ne pot face sa fim mai sanatosi. Daca stam sa ne gandim putin vom realiza ca in ziua de astazi, mai nimic nu este sanatos. In magazine sau in supermarketuri nu vom gasi prea multe produse sanatoase ba chiar vom fi avertizati la orice pas ca sunt nesanatoase.

In ziua de astazi  si legumele si fructele sunt nesanatoase. Chiar si cele care ar trebui sa fie sanatoase sunt modificate in punct de vedere genetic. Orice am manca nu este sanatos si din acest motiv trebuie sa facem astfel incat sa consumam produse cat mai sanatoase.

In continuare, voi prezentacateva dintre sursele alimentare de grasimi sanatoase pe care trebuie sa le consumati si care influenteaza in mod pozitiv sanatatea:

Peste gras

Chiar daca nu obisnuiti sa mancati mancaruri grase este foarte important sa consumati cel putin din cand in cand peste gras. Acesta este o sursa foarte bogata de grasimi  sanatoase. In special, ar trebui sa consumati somon, macrou ,hering, pastrav, ton si sardine. Aceste alimente mentina sanatatea cardiaca si protejeaza functiile cognitive. Asadar, nu ezitati sa consumati peste gras pentru ca acesta va va ajuta foarte mult si va influenta buna functionare a organismului.

Avocado

In cazul in care nu stiai, fructele de avocado sunt extrem de bune si de sanatoase. Avocado influenteaza benefic sanatatea inimii si amelioreaza simptomele anumitor boli. Acesta contine grasimi monosaturate care diminueaza colesterolul rau din organism.

Avocado poate fi consumat impreuna cu alte alimente bogate in vitamine si in minerale deoarece acestea vor fi absorbite de organism mai bine in momentul consumului de avocado. Totusi trebuie sa aveti grija la cantitatea de consum si sa nu exagerati pentru ca o jumatate de fruct de dimensiune medie contine aproximativ 114-160 de calorii.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *