Tot timpul cafeaua a fost cea mai consumata bautura calda mai ales ca majoritatea oamenilor isi incep ziua cu o cafea calda, buna, cu lapte sau alte preferinte.

Sigur ca nu este consumata chiar de toata lumea insa de regula oamenii isi fac ziua mai frumoasa daca consuma o cafea. Aceatsa licoara aromata are anumite proprietati de care trebuie sa tineti cont. Sigur ca si cafeaua trebuie sa fie consumata cu moderatie daca doriti sa nu isi dezvaluie si efectele secundare.

Cel putin 5 studii recente arata ca un consum regulat de cafea este asociat cu scaderea riscului mortalitatii in randul barbatilor si femeilor de etnii diferite. Cel mai amplu studiu efectuat a urmarit 400.000 de subiecti, pe o perioada de 14 ani. Oamenii care beau 2-3 cani de cafea pe zi prezinta un risc de mortalitate mai scazut cu 10-12 procente. Cifrele au fost cu putin mai mari in cazul femeilor.

Bautorii de cafea sunt mai rezistenti in fata unor provocari mentale ca dementa sau boala Alzheimer, care se manifesta la batranete, arata un stiudiu efectuat in anul 2009. Un alt studiu a mai aratat ca pana si mirosul cafelei are ca efect reducerea stresului. Asa ca, daca dimineata, atunci cand simti mirosul unei cesti de cafea zambesti, exact despre acest efect poate fi vorba!

Un studiu realizat in anul 2012 arata ca un component din cafea ajuta la blocarea unor substante care joaca un rol important in dezvoltarea diabetului. Alte studii au avut acelasi rezultat – consumul de cafea duce la reducerea riscului de imbolnavire de diabet.

Asadar, puteti sa consumati cafea cu incredere deoarece aceasta licoare va ajuta foarte mult pentru buna functionare a organismului. Este important sa incepeti ziua intr-un mod optimist si relaxant. o cafea te va ajuta sa faci acest lucru si iti va imbunatati ziua.

 

 

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *