Stim cu toti ca cele mai mari probleme ale dintilor apar din cauza alimentatiei sau din cauza anumitor lucruri pe care le consumam. Fara nicio indoiala, este foarte important sa avem un zambet frumos deoarece prin el putem sa trasmitem foarte mule sentimente, fie ele veritabile sau non veritabile.

Stim cu totii, asa cum ne-au spus parintii inca de cand eram copii ca dulciurile strica dantura. Ei bine, exista destul multe alte alimente care ne strica dantura. Iata care sunt acestea:

Acidul este una dintre cele mai periculoase substante pentru dinti, sustin medicii stomatologi. “Am tratat un pacient care obisnuia sa bea 4 litri de suc acidulat pe zi. Avea leziuni foate mari, iar smaltul era aproape distrus”, povesteste medicul stomatolog Alina Arsenoiu, care lucreaza la un cabinet privat din Bucuresti.

De foarte multe ori, oamenii considera ca daca consuma sucuri acidulate insa fara zahar vor scapa de aceste probleme. Ei bine, se pare ca si acestea contribuie destul de mult la erodarea zambetului. Inclusiv bauturile acidulate fara zahar sunt periculoase, sustin stomatologii. Ei recomanda ca bauturile acidulate sa fie consumate mai degraba in timpul meselor decat dupa, pentru ca acizii isi mai pierd din putere. Pe cat posibil, mai spun dentistii, copiii trebuie feriti de astfel de bauturi, mai ales ca au smaltul dintilor in formare.

De asemenea, cocktailurile cu gheata, fie ele alcoolice sau non-alcoolice, sensibilizeaza si ele dintii. “Bauturile foarte reci pot produce fisuri dentare”, adauga medicul stomatolog Alina Arsenoiu. Specialistii recomanda evitarea diferentelor de temperatura. De exemplu, bauturile reci nu trebuie consumate dupa supe sau alte mancaruri calde.

Pe langa faptul ca nu trebuie sa consumam sucuri acidulate sau alti acizi din alte bauturi, este foarte important sa avem grija la igiena cavitatii bucale. Este foarte important sa pastram o igiena corespunzatoare daca ne dorim un zambet frumos.

 

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *