casa verde
casa verde

Casa verde este un concept relativ nou in domeniul arhitecturii, incat unii dintre cei mai buni proiectanti s-au decis sa gaseasca o alternativa la constructiile clasice si sa realizeze o constructie mult mai solida si mai rezistenta, care sa nu afecteze, in aceeeasi masura, mediul inconjurator.

Desi se spune ca o casa verde va fi domeniul viitorului, ea va asigura un sistem de incalzire personalizat, in care un solar va produce energia electrica suficienta alimentarii locuintei, iar incalzirea centrala se va face prin folosirea lemnului natural.

Calitatea materialelor folosite este una foarte buna, deoarece se construiesc doar din piatra naturala, care asigura o rezistenta la cutremurele de peste 8,5 grade pe scara Richter, fiind o constructie extrem de masiva. Sistemul propriu de izolare termica si fonica permite o mai buna acumulare a caldurii, incat caldura nu se va risipi in natura, ci va fi pastrata ca intr-un bol termic.

Ce spun arhitectii romani despre aceste constructii? Ei afirma ca vor fi unele din cele mai cautate locuinte in urmatorii 20 ani, deoarece propriul sistem de alimentare cu apa potabila va permite o alta utilizare a apei care se consuma si nu se va mai face risipa, deoarece apa va fi tratata si se va folosi in irigatii. Mai mult de atat, toate materiale care construiesc o asemenea locuinta sunt reciclabile, incat mediul inconjurator va avea mai putin de suferit.

Probabil cel mai mare dezavantaj al acestor locuinte il constituie pretul de achizitionare, incat investitia intr-o astfel de locuinta este mult mai mare decat intr-o locuinta clasica, dar poate fi recuperata in ani, datorita costurilor legate de energie. Sistemul menit sa asigure pastrarea caldurii in interior este unul foarte bun, incat vara nu va fi nevoie sa pornim aerul conditionat. Probabil ca siguranta conferita de o casa de acest tip este mai mare decat o casa clasica si poate curand ne vom alinia si noi la nivelul Europei in ceea ce priveste grija pentru mediu.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *