pediatru

Pana cand nu devii parinte nu cunosti realmente insemnatatea sprijinului medical, al unui cadru medical dedicat. Cand mica fiinta iti invadeaza viata si stii ca un singur planset poate face diferenta, anuntand eventuale probleme, stari, dureri, stii de fapt ca un pediatru iti va fi cel mai bun prieten.

Situatia este cu atat mai delicata in primul an cu cat parintii se regasesc in postura de a intui mereu daca ceva nu este bine in legatura cu starea de sanatate a copilului. De aceea este recomandat sa existe un pediatru ales din zona apropiata casei, fie in cadrul unei clinici private, fie un cabinet individual, cu care sa se mentina o relatie apropiata in sensul controalelor regulate. Cunoscand care este istoricul copilului, va fi cu atat mai facil pentru medic sa aleaga tratamente, sa sfatuiasca pe parinti si asa mai departe.

Asteptari ale parintilor fata de pediatru

Trebuie spus ca fata de anii din trecut, spre exemplu cum se intampla in anii de comunism si chiar si post comunism imediat, pediatrii sau cum erau numiti pe atunci medicii de copii, numarul de cabinete acum este unul impresionant. Exista numeroase optiuni, de medici, ce activeaza in paralel si in sistemul de stat si in cel privat. Acest aspect face ca un parinte sa fie cu atat mai linistit, avand desigur optiuni imediate daca este nevoie sa contacteze medicul pediatru.

Din perspectiva parintilor, un pediatru ar trebui sa le fie sprijin:

  • Sa fie calm, rabdator si sa nu transmita stare de panica sau de agitatie. Un consult devine o joaca cand medicul este un expert. Pentru copil poate fi destul de dificil sa aiba stare, dar este rolul adultului sa gaseasca metoda potrivita.
  • Sa raspunda prompt la orice solicitare venita din partea parintilor, indiferent de calea de comunicare aleasa. Mai ales in situatii cu sugari, cand se pot intampla sa apara tot felul de nereguli si simptome necunoscute, la ore tarzii, pentru parinti raspunsul venit rapid din partea medicului este un plus de incredere ca cineva este alaturi de ei la nevoie.
  • Sa fie deschis, cunoscand tehnici moderne si tot ce tine de cercetari actuale. Pentru tinerii parinti conteaza mai mult ideea de a face lucrurile bine, nu cum stie bunica de pe vremea ei, pentru ca asa era bine atunci. Un medic ce se tine la curent cu noutatile in medicina este de preferat.

Desigur ca in cele din urma este vorba despre a proiecta grijile cu privire la cresterea copilului asupra pediatrului. Orice parinte vede in acesta o sursa infinita de raspunsuri. Orice parinte nu se multumeste cu un singur raspuns si poate deveni un real investigator in cautare de ce e mai bun pentru cel mic. O clinica de specialitate, fie ca este vorba de sectia de pediatrie Mures 2018 sau de una din cadrul unui spital de stat, un medic competent sunt interesele primare ale oricarui parinte cand cel mic nu se simte bine. Asadar se intelege ca pretentiile sunt mari, asteptarile de asemenea, iar a gasi pediatrul potrivit devine efectiv o misiune.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *