lift
lift

A fi claustrofob si a ramane blocat in lift poate fi o cea mai neplacuta experienta a vietii tale. Unii dintre noi se tem de inaltimi, altii de diverse insecte, dar exista si aceasta frica de spatii inchise denumita claustrofobie de care sufera destul de multe persoane.

A ramane blocat in lift poate fi o experienta traumatizanta chiar si pentru o persoana ce nu sufera de claustrofobie. Te poate speria intr-atat incat nu vei mai vrea sa mergi cu liftul niciodata. Cateva sfaturi pentru a trece mai usor peste aceasta experienta sunt oferite in continuare.

Pastreaza-ti calmul

Poate fi mai usor de zis decat de facut. Constientizeaza insa ca intrand in panica nu rezolvi nimic, nu vei face liftul sa porneasca din nou. Asa ca respira adanc, gandeste-te la un loc linistit, la ceva placut, si odata ce te-ai calmat gandeste-te cum sa scapi din aceasta situatie. Primul lucru de facut este sa ai o sursa de lumina, pentru a putea actiona butonul pentru deranjamente.

Suna la numarul de urgente

Fiecare lift are un buton de urgenta care trebuie folosit exact in acele momente. In interiorul fiecarui lift se gasesc informatii si numere de telefon la care poti suna in caz de deranjamente. Foloseste oricare din aceste optiuni pentru a anunta deranjamentul si pentru a mai scapa de starea de claustrofobie.

Incearca sa contactezi pe cineva

Trimite un mesaj sau suna un prieten care ar putea veni sa te deblocheze. Anunta pe cineva din afara ca ai ramas blocat prin orice metoda, fa zgomote pentru a atrage atentia cuiva pentru ca situatia sa fie remediata pe cat de repede posibil.

Ai rabdare

Ca si prima parte cu “Fii calm”, aceasta parte poate fi mai usor de zis decat de facut. Daca trece o perioada indelungata si tot nu ai primit un ajutor, panica si stresul se acumuleaza si te fac sa devii de-a dreptul nerabdator. Asteapta totusi, pentru ca aceste reparatii necesita uneori timp.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *