Toate femeile isi doresc sa arate cat mai bine, sa fie cat mai frumoase si sa aiba atuurile lor. Podoaba capilara este cu siguranta una dintre cele mai de pret comori ale femeii. Sigur ca nu orice femeie are norocul sa fie posesoarea unei podoabe capilare superbe insa trebuie sa facem eforturi pentru aceste lucruri.

Exista destul de multe lucruri la care ne predispunem parul de obicei. Apelam la tot felul de artificii pentru a arata cat mai bine si de cele mai multe ori riscam sa deterioram parul. Vopsitul parului si uscarea cu aer cald pot ajuta parul sa arate sanatos pe termen scurt, dar, in timp, produsele chimice concentrate, aparatele pentru uscarea parului si de styling pot agresa parul, afirma expertii.

Vopselele chimice sunt principalele cauze ale deteriorarii parului, intrucat parul vopsit isi pierde din hidratarea sa naturala dar si stratul lipidic protector de grasime din exteriorul cuticulei – responsabil de luciul parului – este inlaturat.
Rezultatul va fi un par aspru, deteriorat si lipsit de vitalitate si stralucire.

Este foarte important sa folositi produse naturale, cat mai lipsite de chimicale. Chiar daca de regula suntem tentati sa alegem produsele care miros mai frumos si ne atrag mai mult, se pare ca ar trebui sa renuntam la obiceiul de a alege aceste produse. In momentul in care ne alegem produse de styling pentru par trebuie sa le alegem pe care care nu au un miros puternic.

Poate ca nu stiai, dar fiecare persoana are intre 98000 si 120000 de fire de par pe cap, media fiind de aproximativ 100000, fiecare dintre ele crescand cu aproximativ 5-10 mm lunar. Aproximativ 90% dintre aceste fire se afla intr-un stadiu sau altul de crestere, 10% sunt in stare latenta, in timp ce 0.1% cade zilnic. Asadar, e absolut normal sa pierdem in fiecare zi aproximativ 100-120 de fire de par.

Exista insa momente in care observam ca pierdem mai mult par decat de obicei si atunci incepem sa ne intebam daca acest fenomen este normal si care sunt cauzele lui.

Asadar, este foarte important sa aveti grija de par deoarece aspectul sau poate avea destul de mult de suferit din cauza unor astfel de actiuni.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *