“Interesele dezbina oamenii dar viciosii se inteleg mereu intre ei”-Honore de Balzac

Viciul 1: Fii un betiv
Multi scriitori si artisti plastici sunt notorii pentru abuzul de alcool si stupefiante si se bucura de faima de a fi creat capodopere sub influienta acestora.
Consumul de alcool poate contribui la dezvoltarea spiritului creativ. In mod paradoxal, barbatii care obisnuiesc sa se ameteasca in urma consumului de alcool rezolva mai multe probleme ce necesita un surplus de inventivitate si creativitate decat cei ce nu au aceleasi deprinderi.

Viciul 2: Fumeaza

Adevarul este ca cei mai multi oameni care fumeaza nu mor de cancer pulmonar dar toti oamenii care nu fumeaza mor pana la urma de ceva.
Asa haideti sa nu dam vina pe biata tigara pentru neputintele lumii. Da, fumatul are riscurile sale .Fumatul a fost adesea legat de creatie si geniu.Incercati sa vii imaginati pe Mircea Eliade sau Albert Einstein fara pipa , Winston Churchill fara trabuc.

Viciul 3: Pune jocurile de noroc pe primul plan

Jocurile de noroc sunt inima oricarei realizari in viata. In consecinta viciul numarul trei este esential pentru succesul rezultat al creativitatii tale.
Instinctiv, persoana foarte creativa stie ca nimic nu conteaza in afara de aruncarea zarului. Si dupa cum toti stim un dram de noroc face cat un car de minte.

Viciul 4:  Fa mult sex
Apetitul sexual este dovedit celor cu un simt al creativitatii ridicat. Anecdoctele abunda cu povesti din dormitorul marilor artisti , actori sau scriitori celebri din atichitate pana in zilele noastre.
Creativitatea are mare legatura cu activitatea sexuala. Cercetatorii sustin ca artistii au nevoie de o viata amoroasa intensa pentru a putea crea. Un studiu realizat pe 125 de britanici arata ca poetii si pictorii nu se indragostesc de oricine. Creativitatea are mare legatura cu activitatea sexuala.

Viciul 5: Abuzeaza de card
Pentru a hrani viciile de mai sus ai nevoie de resurse financiare serioase si dupa cum stim persoanele creative nu le gasesti intr-un birou anost si nici nu castiga pe cat pot cheltui asa ca un credit este absolut necesar.
Un scriitor contemporan celebru spunea : “abuzeaza de credit pentru ca in final merita”. Si ne dam seama ca o viata boema petrecuta in localuri scumpe pe plaje mirifice , in betii crancene, incercand sa-ti descoperi limitele vin pana la urma cu un cost.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *