citit copii
citit copii

In ziua de astazi copii nu mai sunt la fel cum erau in urma cu ceva vreme, cand nu aveau posibilitate sa se distreze in fata unui calculator, unei teblete sau chiar a unui televizor. Daca analizam ceea ce aveam noi in urma cu ceva timp spre deosebire de copii nostri am observa cu siguranta ca s-au schimbat foarte multe lucruri si chiar tehnologia a evoluat foarte mult.

In ziua de astazi, lectura este penmtru copii un subiect cu adevarat enervant. Cu siguranta aveti in minte cum copilul dvs. este unul cat se poate de constiincios, isi face toate temele pentru acasa, insa de fiecare data cand ii sugerezi sa citeasca o carte incepe sa se enerveze si parca nu mai este aceeasi persoana.

Orice parinte incepe sa se ingrijoreze in aceasta situatie pentru ca stiti ca o carte ii imbogatesc extrem de mult vocabularul copilului si este foarte important ca acestia sa citeasca. Ce ai de facut cand observi ca nu ai nicio sansa in fata copilului tau?

Din nefericire, in lume exista inca multi copii care nu stiu sa citeasca si care nu au conditiile necesare unei educatii scolare corespunzatoare. Este cu atat mai trist faptul ca, in acelasi timp, exista atat de multi copii care se bucura de confort si care, cu toate acestea, nu citesc pentru ca, pur si simplu, nu le place lectura.

Care ar putea fi motivele? Este adevarat ca, in societatea contemporana, optiunile celor mici pentru petrecerea timpului liber si distractie sunt din ce in ce mai diverse – si, sa admitem, copiii nu traiesc intr-un turn de fildes, izolati de lumea inconjuratoare, unde toata lumea nu face altceva decat sa citeasca!

Este foarte important sa incercati sa ii sugerati copilului sa citeasca si nu sa ii impuneti acest lucru. Cu siguranta veti reusi daca ii vetie xplica beneficiile si daca veti reusi sa il faceti sa citeasca macar o carte. Celelalte vor veni de la sine.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *