Adolescenta este varsta cea mai dificila dintre toate perioadele. In aceasta perioada, tinerii incep sa devin independenti sau incearca sa fie pentru ca cei mai multi dintre ei nu au cum sa faca acest lucru.

De fapt, perioada adolescentei este una dintre cele mai grele perioade, mai ales pentru parinti deoarece acestia suporta ceea ce este cel mai greu. Perioada adolescentei este perioada in care parintii isi fac griji pentru copii lor deoarece nu isi doresc sa ii scape de sub control.

Si cati parinti nu au patit sa li se inchida usa in nas de catre copilul adolescent atunci cand au pus o intrebare care la o prima vedere parea a fi o intrebare nevinovata. Ce este cel mai important sa faceti atunci cand va doriti sa aveti o relatie cat mai stransa cu copilul dvs?

In primul rand, trebuie sa tineti cont de comunicare. Cel mai important pentru toate lucrurile este sa faceti astfel incat sa existe o relatie de comunicare foarte stransa. Exista o serie de reguli noi pe care trebuie sa le iei in considerare in abordarea disciplinara si educationala a copilului. Nu mai ai de-a face cu copilul cel mic caruia ii schimbai scutecele sau ii dadeai sa pape cu lingurita. De acum vorbiti de pe alte pozitii si este randul tau sa respecti drepturile lui, chiar daca este inca un minor.

Comunicarea este secretul oricarei relatii reusite dintre mama si adolescent, fie ca e vorba de baieti sau de fete. Pe de alta parte este important sa stii si tu sa asculti adolescentul. Pentru aceasta trebuie sa dai dovada de multa rabdare si sa ii acorzi atentie ori de cate ori are nevoie de tine. Numai in acest fel vei consolida relatia cu acesta. In plus, in acest fel il inveti prin exemplu si va invata ca si el la randul lui trebuie sa stie sa te asculte.

Asadar, este foarte important sa faci astfel incat sa te intelegi cat mai bine cu copilul.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *