Cheia pentru adevarata maretie este abilitatea de a intarzia efectul recompensarii, de a nu mai astepta gratificare in imediata urmare a unui lucru pe care ai reusit sa-l obtii. Este vorba despre intarzierea unei imediate recompensari, si sustinerea unui efort mare de-a lungul timpului, ceea ce va duce la obtinerea doar de lucruri marete.

Nu iti rezerva niciodata prea mult timp pentru completarea unor sarcini de completat. Asta suna nu prea bine, stiu, Insa adevarul este ca, sfera de actiune a unui proiect se extinde adeseori pentru a se potrivi cu timpul pe care vrei tu sa il aloci savarsirii acestuia. Reversul situatiei este de asemenea adevarat.

Daca iti vei seta si programa perioade de timp provocatoare pentru indeplinirea proiectelor tale va face mai probabil faptul ca tu sa indeplinesti acea sarcina intr-un timp mult mai scurt. Odata ce iti vei fi dezvoltat asemenea abilitati vei trece cu bine pe drumul catre succesul tau care se afla la capat de drum.

Iar succesul poate face minuni pentru atitudinea ta. Iti poate da forta, incredere in tine. Pana la urma, succesul preceda succesul. Iti doresti sa iti dezvolti un simt al rapiditatii? Seteaza-ti deadline-uri fixe si incearca din rasputeri sa le respecti. Vei munci din greu, dar vei obtine si rezultate mai bune.

Seteaza-ti de asemenea obiective SMART. SMART este un acronim pentru specific, masurabil, realizabil(achievable), realistic si la timp. A avea mereu standarde inalte este grozav. Asta va seta o directie asupra lunilor si anilor ce vor veni in viata ta. Insa, acest lucru nu este suficient.

Daca ai teluri de dus la bun sfarsit dar care se intind pe toata durata viitorului indepartat va trebui sa faci cumva sa le indeplinesti cat de curand, mai degraba. Feedback-ul va trebui sa mai frecvent si mai des. Mai bine seteaza-ti obiectivele pe luni, saptamani, zile si ore. Poti face asta cu ajutorul unui tabel in Excel sau cu ajutorul unui document in Word, sau de ce nu poti scrie tot ce vrei pe o foate de hartie intr-un carnetetl.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *