casa amanetcasa amanet

In conditii de criza si recesiune, casele si firmele de amanet o duc foarte bine, drept dovada aparitia a din ce in ce mai multe astfel de afaceri. Castigurile acestora sunt realizate prin aplicarea de dobanzi la imprumuturile acordate. Uneori nu mai poti apela la credite, nu ai nici de la cine sa imprumuti, nu mai poti sa iti faci nici descoperire de card si in cele din urma apelezi la o casa amanet. Aici nu te inscrie nimeni ca rau platnic daca nu reusesti sa achiti rata, insa poti sa pierzi bunul daca nu platesti la termenele stabilite.

Sumele obtinute rapid nu trebuie sa fie singurul factor care te determina sa apelezi la aceasta solutie. Inainte de a te duce sa iti predai bunurile, consulta-te cu rude, cunostinte sau prieteni care au mai apelat la aceasta metoda si verifica acea casa amanet.

Tine cont si de faptul ca pretul pe care il vei obtine pe bunul amanetat nu va fi niciodata pretul bunului nou, din magazin. Spre exemplu o bratara sau un lant de aur ce valoreaza 400-500 lei in magazin, la o casa amanet va fi cotat la 200-300 lei. Gandeste-te bine, tine cont ca vei avea de platit si ratele si in cazul in care nu reusesti vei pierde bunul. Casele de amanet si-au diversificat in ultimul timp foarte mult gama de produse pe care le accepta. Daca produsele de baza acceptate raman obiectele din metale pretioase, mai nou poti duce la o casa amanet ceasuri, telefoane, laptopuri, calculatoare, aparatura electrica si electrocasnica si chiar si autoturisme. Daca majoritatea caselor de amanet din strainatate sunt interesate doar de dobanda, tinand ca proprietarul bunului sa si-l recupereze, la noi situatia sta invers. Daca nu iti poti achita suma, au un dublu castig: suma incasata din dobanzile ce ai apucat sa le platesti, plus bunul care ramane la ei si il pot vinde mai departe in magazinele partenere.

Mai ales in cazul bijuteriilor, ai grija la valoarea lor sentimentala. Prin contractul semnat cu casa amanet ii dai dreptul de a vinde bunul in cazul in care nu achiti ratele aferente imprumutului. Daca vrei doar sa scapi de niste piese vechi de care nu mai ai nevoie, poate fi o solutie buna, insa altfel sta situatia daca e vorba de o bijuterie de familie, mostenita din generatie in generatie. Astfel tine cont si de aceste sfaturi in momentul in care te decizi ca nu mai exista alta varianta de a face urgent rost de bani si a acoperi acele datorii care te preseaza.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *