Stresul este o problema cotidiana foarte des intalnita in zilele noastre iar oamenii fac diferite greseli atunci cand sunt nervosi. In momentul in care suntem nervosi sau depresivi se intampla de foarte multe ori sa aveti reactii neobisnuite si sa facem diferite greseli pe care le regretam mai tarziu. Este foarte important sa facem astfel incat sa scapam de aceste situatii car ene pot pune intr-o situatie incomoda.

Exista numerosi factori care determina aparatia nervilor. Modificarile hormonale sunt primele care determina caest lucru. Este normal sa apara diferite modifciari hormonale, mai ale sin cazul femeilor, inainte de ciclul menstrual. In aceasta perioada, ovarele produc entrogen si progesteron si din acest motiv nivelul creste si scade foarte brusc. Asa se produc modificarile hormonale si implicit prezenta starilor de nervi. Este foarte important sa stiti cum sa scapati de aceste stari nervoase. Iata cateva sfaturi:

Respiratia

In momentul in care esti foarte suparat sau nervos este foarte important sa respiri adanc. Se pare ca in jur de 70% dintre reziduri sunt eliminate prin intermediul plamanilor. Incearca sa pui mana pe abdomen si sa simti cum se mareste sii se micsoreaza la fiecare respiratie. Ei bine, daca respiri 30 de secunde fparte adanc te vei simti mult mai bine decat te-ai fi asteptat.

Propozitii motivationale

Poti sa iti propui sau sa ai in minte o afirmatie foarte puternica, mtivationala. Incearca sa iti repeti ca tu esti cel mai puternic, cel mai bun. Astfel, te vei simti mult mai bine.

Stretching-ul

Este foarte important sa faci stretching. Mai exact, trebuie sa te intinzi undeva jos, pe pamanant si sa iti ridici bratele si picioarele ca si cum ai atinge cerul. Dupa acest exercitiu te vei simti cu siguranta mult mai bine si iti vei relaxa muschii incordati.

Zambetul

Sa ambesti des este cel mai bun lucru pe care il poti face. Incearca sa zambesti de cate ori ai ocazia si te vei simti foarte bine.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *