Nu isi creste copiii asa cum te-au crescut pe tine parintii

Mult prea des, parintii incearca sa repare situatia si sa indrepte ceea ce au avut ei de suferit atunci cand erau copii. Daca au fost lipsiti de anumite bunuri materiale, acestia tind sa imparta cu darnicie cadouri copiilor lor.

In anumite dati, asta poate avea efecte inverse iar copiii vor vedea asta ca pe ceva exagerat. Alteori, a-ti rasfata copiii cu multe daruri poate face ca acestia sa se simta indreptatiti a avea tot ceea ce isi doresc  iar aceasta este poate cea mai rea lectie posibila despre cum sa abordezi munca si relatiile.

Nu te ingrijora prea mult legat de presiunea grupului

Parintii mereu se gandesc la faptul ca presiunea unui grup este mai probabil sa le atraga copilul spre un comportament negativ. Insa ai luat vreodata in considerare si faptul ca aceasta presiune de grup poate afecta in mod pozitiv motivatia si o latura competitiva sanatoasa legata de realizarile pe plan sportiv si academice? Nu trebuie sa fie neaparat mereu un lucru rau.

Ia in considerare social media

Da, poate fi foarte enervant de a vedea copii si tineri trimitand mesaje mereu si fiind lipiti intotdeauna de dizpozitivele lor electronice. Exista cateva lucruri practice pe care le poti face pentru a impiedica acest lucru. A interzice aceasta activitate este fara indoiala gresita.

Cea mai buna modalitate este de a da un bun exemplu. Atunci cand sosesti acasa, asigura-te ca propriul telefon mobil este inchis astfel incat sa le poti oferi copiilor tai toata atentia de care au nevoie. De asemenea, asigura-te ca in timpul meselor, toate dispozitivele sunt inchise. Vestea buna este ca tinerii care dau mesaje mereu sunt mai posibil sa aiba si o viata sociala reala activa.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *