Facebook este cel de-al doilea cel mai popular site din lume, dupa Google. Majoritatea utilizatorilor isi petrec cel putin 20 de minute pe zi pe Facebook. Numarul de utilizatori activi si timpul mediu petrecut pe Facebook, il face un deschizator de drumuri in comunicarea online. In ultimii ani, multi angajati au fost concediati prin intermediul Facebook si pentru ca au postat continut care nu era adecvat si nu era agreat de angajatori.

Recent, totusi, trend-ul s-a schimbat de la a concedia angajati prin intermediulretelei de socializare, la a angaja noi oameni folosind aceasta retea ca un mediu propice de recrutare. Recrutorii folosesc acum Facebook pentru a descoperi talente, si daca esti serios in cautarea unui loc de munca, trebuie sa ai o prezenta puternica si buna pe acest site.

Utilizatorii activi ai Facebook sunt echivalenti cu populatia USA

In primul rand, numarul utilizatorilor activi este aproape echivalent cu populatia Statelor Unite ale Americii. Firmele si agentiile de recrutare creaza grupuri si aplicatii cu un target anume pentru utilizatorii activi, si posteaza cand au joburi vacante iar utilizatorii raspund.

Posturile vacante postate pe Facebook  pot privi orice ocupatie, sector, firma, industrie etc. Postarile pot fi create oricand, ceea ce le face vizibile in mod global. Voluntarii si internii sunt de asemenea recrutati prin reteaua de socializare de catre firme si de catre organizatiile non-profit, prin intermediul paginilor respective.

Cel mai comun tip de postare privitor la posturile libere, facut pe Facebook, este printr-o reactualizare a statusului care evidentiaza situatia si criteriile de baza ale unui job. Setarea legata de vizibilitate poate fi ajustata pentru public, pentru prieteni sau doar pentru un anumit tip de utilizatori.

Multe joburi vin de la referali

In al doilea rand, tema centrala a Facebook este crearea de conexiuni si de continut. Asa ca este natural pentru angajati si angajatori sa impartaseasca postari de joburi disponibile pe profilurile lor de Facebook, iar prietenii lor de pe Facebook sa raspunda si sa trimita mai departe postarile.

Referalii angajati, asa cum este cunoscut deja, este cea mai rapida si mai buna sursa de angajari de inalta calitate, asa ca Facebook devine un centru de recrutari.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *