In mod normal, ar trebui sa dormim intre sapte si noua ore pe seara. Daca ora de trezire nu se schimba (studiile sau serviciul ne asteapta), ora de culcare tinde sa vina tot mai tarziu. Ce ar trebui sa facem pentru a evita oboseala de a doua zi?

Lucrul care ne face sa pierdem cel mai mult timp sunt retelele de socializare. Intri doar sa-ti verifici e-mailul, insa vezi ca ti-a postat cineva un clip amuzant pe peretele Facebook-ului. Iar cat te uiti la el, un prieten incepe sa-ti povestea de ziua lui, asa ca va intindeti. Nu realizezi cand trece timpul si e deja trecut de ora 1, iar tu la 6 trebuie sa te trezesti. Pentru a evita acest lucru, schimbarea care trebuie facuta este destul de simpla: chiar daca prietenul se va supara, daca ii explici frumos ca nu-ti permiti sa mai stai online, cu siguranta va intelege. Si toate articolele interesante descoperite chiar la ora de culcare, vor fi acolo si maine.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l eliminam este cofeina. Cana de cafea de dimineata iti da energia necesara, la fel ca cea de la sapte seara. Diferenta este ca ai nevoie de energie pentru toate activitatile de peste zi, insa sa ai energie tocmai inainte de somn nu e tocmai recomandat.

Ca tot vorbim de energie – lipsa exercitiilor fizice, respectiv, a oboselii cauzate de acestea. Daca ai umblat toata ziua, vei observa ca pici de oboseala seara. In schimb, daca ai lenevit toata ziua, vei tinde sa lenevesti si noaptea, pentru ca energia ta nu s-a epuizat.

Lucrul care ii impiedica, cel mai des, pe adulti sa adoarma este faptul ca nu sunt pregatiti psihic de somn; in ciuda faptului ca le cere acest lucru corpul, ei se gandesc, insa, la problemele de peste zi, la serviciu, la certuri, iar meditatul la astfel de lucruri nu face decat sa indeparteze somnul mult dorit. Incearca sa te relaxezi si sa te gandesti la ceva placut – problemele vor fi acolo si maine, ai timp sa le analizezi cand esti treaz.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *