Trăim într-o țară în care religia a stat la baza dezvoltării ei încă din Evul Mediu. Din mai multe studii teologice ale bibliei, a rezultat că arderea corpului după moarte este împotriva voinței lui Dumnezeu. Din acest motiv, majoritatea oamenilor au ales să fie înmormântați mai degrabă decât incinerați, indiferent de preferințele lor. Însă odată cu modernizarea țării, s-a ajuns la concluzia că dincolo de tradiție, incinerarea are o serie de avantaje imposibile de ignorat.
Astfel, această practică a prins amploare și în România. Acum, din ce în ce mai mulți cetățeni aleg incinerarea în locul înmormântării, indiferent de religia pe care o practică. Alegerea poate fi una dificilă. Din acest motiv, am pregătit pentru tine o listă în rândurile de mai jos cu motive pentru care arderea trupului neînsuflețit este de preferat.
De ce să alegi incinerarea?
- Bugetul de care ai nevoie
După o evaluare a costurilor, o incinerare este mai accesibilă din punct de vedere financiar comparativ cu o înmormântare. Prețul scăzut este datorat în mare lipsei serviciilor de deplasare și ale pregătirii mormântului. Însă, acesta diferă în funcție de urna aleasă, deoarece există o varietate de posibilități.
Vasul poate avea forme și mărimi diverse – pentru un cuplu sau mai multe persoane etc, sau poate fi realizat dintr-un material diferit ținând cont de dorințele clientului. Astfel, procentul celor care o aleg crește pe zi ce trece.
- Flexibilitatea de care poți dispune
Urna e un obiect cu dimensiuni mici care poate fi transportat cu ușurință dintr-un loc în altul. Astfel, nu trebuie să rămâi legat de un loc doar din cauza amplasării mormântului. Această alegere îți oferă timp să te decizi ce vrei să se întâmple mai departe cu cenușa – dacă vrei să o împrăștii într-un loc cu semnificație, dacă vrei să îi realizezi un altar la care să poți jeli tu sau cei apropiați și altele asemenea. Nu ești limitat la un loc într-un cimitir arhiplin.
De altfel, poți folosi obiecte micuțe, de exemplu un colier, în care poți depozita o parte din cenușă. Astfel, o porți tot timpul cu tine, lucru care îți dă senzația de apropiere de persoana decedată.
- Efectul asupra mediului înconjurător
E important ce lăsăm în urmă generațiilor următoare. O înmormântare nu pare să afecteaze mediul, dar adevărul este că are un impact negativ major. Se folosesc cantități enorme de material – fier, lemn și beton – care ar putea fi folosite în scopuri practice și funcționale.
De altfel, din cauza dimensiunilor mormintelor, cimitiriul acoperă o suprafață extinsă de pământ. Iar chimicalele folosite pentru îmbălsămarea decedatului sunt eliminate în exterior odată cu putrefacția.
Prin urmare, incinerarea este considerată eco-friendly, ajutându-te nu doar pe tine, dar și pe cei din jurul tău.
Dacă ai trecut printr-un eveniment tulburător în viața ta și ai pierdut pe cineva drag, prin incinerare există posibilitatea să păstrezi cenușa oricând cu tine.
Alegerea ta este la un click distanță! Sfatul meu este să accesezi linkul: http://www.proignis.ro/ și să studiezi serviciile oferite și varietatea produselor.