Oana Zavoranu
Oana Zavoranu

O persoana faimoasa de dragul faimei este cineva care a atins statutul de celebritate fara vreun motiv special – spre deosebire de cei care au devenit cunoscuti pe baza realizarilor, talentului sau abilitatilor – si par sa-si genereze singuri faima sau cineva care devine cunoscut prin asocierea cu o celebritate reala (sot, prieten, copil etc). Termenul este peiorativ si insinueaza ca individul nu ar avea anumite talente sau abilitati, in mod special. Printre oamenii care au fost descrisi ca fiind faimosi de dragul faimei se numara Angelyne, Jill Kelley, Paris Hilton, Nicole Richie, Bianca Dragusanu, Jade Goody si familia Kardashian. Uneori, acest termen se aplica si cand o persoana devine cunoscuta datorita unui talent, insa gradul de celebritate este mai mare decat realizarile obtinute pe baza acelui talent – Oana Zavoranu este un exemplu bun.

Aceasta a devenit cunoscuta in anul 2000, cand a fost aleasa sa prezinte emisiunea “Vara pentru 2” pe TVR2. Ulterior, a mai prezentat emisiuni pe TVR1 si chiar festivalul “Cerbul de Aur” din 2004. Celebritatea nationala avea sa i-o aduca, insa, prima telenovela romaneasca, “Numai iubirea”, in care a jucat alaturi de Corina Danila si Alexandru Papadopol, aceasta fiind personajul antagonist. A ramas in atentia publicului si datorita unei alte telenovele, “Pacatele Evei”, iar apoi ca moderatoare a unor emisiuni precum “Corazon Latino” si “Pact cu diavolita”, desi nu s-au bucurat de mare succes si nu erau emisiuni de calitate. Ca mai toata lumea, si-a incercat norocul si in cariera muzicala – va provoc sa ziceti o piesa de-a ei, in afara de “Tu esti soarele meu /Esti sufletul meu /Esti viata pe care o respir”, pentru ca nu se pune.

Desi era clar ca nu este cea mai “classy” persoana din lume, macar incerca sa faca ceva profesional pentru a ajunge la televizor. Apoi, au inceput scandalurile mondene. Cine nu stie de faptul ca a divortat de Pepe? Sau cat s-a certat cu mama sa? In ciuda faptului ca, in mod normal, conflictul s-ar fi terminat in momentul in care mama sa a murit, scandalul a reinceput, parca, mai mare ca niciodata. Desi, deja e de prost gust sa te certi la televizor, sa mai continui sa faci scandal si dupa moartea unei persoane, arata mai mult decat prost gust. Nici nu se poate pune in cuvinte. Singura parte buna e ca mai departe de atat nu poate sa ajunga. In momentul acesta, orice ar face, nu va mai putea scandaliza lumea la fel de mult si orice incercare disperata de a gasi atentie va fi trecuta cu vederea.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *