Cu toatele stim destul de bine ce reprezinta o zona intima bine intretinuta, bine ingrijita sau din contra lipsa unei asemena griji pentru cea mai sensibila si intima zona a corpului nostru femeiesc. Daca nu ne ingrijim si nu ne curatam asa cum se cuvine organele genitale feminine, putem risca sa ne capatam cu infectii si chiar boli grave, care pot duce la insuficiente, la scaderea placerii sexuale, la intazrierea sau neregularitatea unui ciclu menstrual ca la carte, ba chiar si la infertilitate.

Flora vaginala este cea mai buna solutie pentru ca zona noastra intima sa fie curatata asa cum se cuvine. Previne vaginita, micozele si alte tipuri de infectii, insa si daca este lasata doar de capul ei poate duce la urmari neasteptate si neplacute.

Nu este normal si nici benefic sa ne spalam zona intima mereu si mai ales nu cu sapun sau cu alte solutii sau creme special create pentru asa ceva, si mai ales nu cu solutii si geluri care sa aiba parfum, pentru ca ar strica o buna functionare naturala a lucrurilor si a proceselor in acea zona.

De asemenea, nu este bine nici sa lasam zona aceasta atat de sensibila neaerisita si umeda, pentru ca astfel putem lua virusi si bacterii si ne putem capata cu tot felul de ciuperci si alte afectiuni specifice zonei intime. Dar nici uscata aceasta zona nu este indicata a fi. Tocmai de aceea, este foarte comod si necesar sa purtam protejslipuri in fiecare zi si sa le inlocuim de indata ce observam ca acestea nu mai sunt la fel ca la inceput.

Este necesara si o stergere ca la carte a acestei zone, de pe urma urinarii si a utilizarii toaletei de fiecare data. Este important sa te stergi din fata spre spate dupa scaun, pentru a impiedica bacteriile sa ajunga in fata, adica in zona organelor de reproducere.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *