Atunci cand mergi in Asia in calitate de turist este posibil sa poti intampina o serie de probleme si de dificultati pe care doar faptul ca esti strain acolo ti le poate oferi. Vei fi abordat pe strada foarte des de catre tot felul de oameni mai mult sau mai putin indoielnici, dar cel mai adesea de catre straini.

Acestia iti vor vorbi despre studio-ul lor de arta si te vor intreba daca nu vrei sa le vizualizezi picturile. Odata intrat, datorita tacticilor foarte bune de vanzare ale acestora, vor pune atat de multa presiune pe tine incat va trebui sa cumperi cate ceva din opera lor la un pret super mare.

Cum ai putea sa eviti aceste lucruri? Spune-le ca esti pe fuga, sau ca nu iti place atat de mult arta. Sau mergi si vezi ce iti pot oferie in materie de arta, daca tot esti pasionat de asa ceva si vrei sa faci si cumparaturi.

Faci o plimbare in speranta ca vei descoperi ceva diferit de ceea ce ai mai vazut pana acum, la cateva blocuri distanta de locul in care esti cazat. Dupa ceva timp, niste localnici prietenosi te vor ochi si te vor aborda sau vor gesticula pentru a-ti adresa o intrebare.

Te afli in acest loc pentru a experimenta fel de fel de chestii, asa ca nu ai vrea sa ratezi oportunitatea de a conversa cu oamenii locului, asa ca le raspunzi la intrebari. Acestia te vor intreba unde mergi si de cam cat timp te afli in Thailanda pentru a observa daca le vei putea cade in plasa sau nu.

Mai pe urma, acestia vor chema un tuk tuk ca sa-ti arate o serie de atractii turistice. Suna bine pana acum si pentru cativa centi pe care ar trebui sa ii dai soferului, crezi ca este o situatie norocoasa, insa situatia nu va mai ramane atat de ieftina daca decizi ca toata calatoria ta sa se axeze pe indemnul acelor localnici.

Cum ai putea sa eviti acest lucru? De indata ce soferii de tuk tuk iti vor oferi o cursa pentru pretul minim de 20 baht sau mai putin din pretul real, mai bine i-ai ignora, pentru ca nu stii niciodata ce ti se poate intampla pana la final.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *