rabdare
rabdare

De ce le lipseste oamenilor rabdarea?

Persoanele care au de-a face cu oameni nerabdatori si-au pus de multe ori intrebarea de ce atata nerabdare. Mai degraba s-ar intreba asta cei ce nu au rabdare. Astfel fiecare dintre noi simte ca ii este pusa rabdarea la incercare cand nu obtinem imediat ceea ce dorim si trebuie sa asteptam. Pastrarea rabdarii in viata de zi cu zi, in urmarea obiectivelor si pe de alta parte, rabdarea in relatiile cu oamenii sunt totusi lucruri diferite. Relatiile necesita atat rabdare cat si rezistenta. Rabdarea in relatii inseamna si a ierta greselile si a trece cu vederea neajunsuile altora. Este necesara pentru a te putea descurca cu diferentele de personalitate si eventualele incompatibilitati. Ne vedem constant in situatia de a ne pierde rabdarea cand ne asteptam la un anume nivel de intelegere, inteligenta sau maturitate din partea diversilor oameni cu care interactionam.

Fii rabdator, nu nepasator!

Trebuie sa ne gandim daca uneori chiar merita sa ne pierdem rabdarea si timpul certandu-ne cu persoana din fata noastra. Poate se mai poate incerca o alta cale de comunicare, in loc sa se ajunga la cearta si discutii. Nepasarea nu inseamna insa rabdare. Daca am ajuns sa trecem cu vederea anumite lucruri care ne enerveaza si raspundem numai cu un “Da” sau un “Nu” calm la problemele expuse, putem parea nepasatori, uneori persoana respectiva ne poate considera slabi sau lasi. Se asteapta din partea unora un nivel de frustrare sau furie cand expun anumite situatii.

Ne vedem pusi in situatii in care rabdarea ne este pusa la incercare de partenerul de viata. Comunicarea nevoilor si asteptarilor se impune aici, pentru a nu se ajunge la situatii neplacute. Chiar si ca parinte iti pierzi uneori rabdarea, mai ales cand cei mici sunt in faza de invatare si de crestere. Pun multe intrebari, au nelamuriri despre lucruri ce noua ni se par obisnuite, trebuie sa ne amintim ca nimeni nu s-a nascut invatat si ca e de datoria noastra, ca parinti, sa acordam timpul necesar celor mici sa invete.

Lipsa de rabdare are efect de bumerang, deci atentie! Cum nu ai la un moment dat rabdare cu o persoana, altcineva la randul sau ar putea sa nu mai tolereze comportamentul tau, oricat de dur ar putea suna asta. Sa nu lasam lipsa de rabdare sa ne duca la frustrare si furie, mai bine sa cautam sa trecem cu bine de fiecare situatie.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *