40% dintre muncitorii australieni pot fi expusi chimicalelor care sporesc riscul de dezvoltare a cancerului, potrivit cercetatorilor australieni. Radiatiile solare, fumul de la tutun, si eliberarea gazelor de easapament produse de motoarele diesel, au trecut pe primele locuri ale listei cu cele mai comuni inculpati pentru provocarea bolilor.

In timp ce unele joburi, cum ar fi exploatarea forestiera si repararea retelelor de electricitate sunt in mod sigur periculoase, acestea produc cele mai multe fatalitati pe an, cariera ta te poate imbolnavi fara ca tu sa-ti poti da seama. Continua sa citesti pentru a descoperi cateva joburi care mai probabil iti pot pune sanatatea in pericol.

Agricultura

Cu toate ca fermierii tind sa aiba rate ale mortalitatii mai scazute si la fel si in cazul cancerului de plamani, cel mai probabil pentru faptul ca printre ei exista mai putini fumatori si un stil de viata activ din punct de vedere fizic, acestia prezinta un risc mai ridicat catre alte afectiuni, potrivit Institutului National de Cancer.

Printre acestea se numara si leucemia, cancer de limfon, mielom multiplu, sarcom de tesuturi moi, si cancer de piele, buze, stomac, creier, si prostata. De ce? Fermierii sunt expusi la o gama variata de chimicale primejdioase incluzand pesticidele, eliberarea de gaze de la motor, fertilizatori, fungicide, si combustibili, la fel ca si virusuri animale si praf.

Muncitorii constructori

Obiecte cazatoare si masinarii care iti pot transforma degetele in niste umflaturi de nerecunoscut, nu sunt singurele pericole de pe santiere. Cu duritate, 1, 3 milioane de muncitori constructori sunt expusi in mod curent la azbest. Particulele marunte de azbest se aduna in plamanii tai de-a lungul timpului, cauzand cicatrizarea care iti poate intari plamanii, o afectiune numita “asbestosis”.

Asbestosis si mezoteliomul malign, o forma de cancer cauzata de asemenea de azbest, poate dura timp de 40 de ani pana sa se formeze odata ce ai fost expus la aceasta toxina. Daca ai lucrat in constructii, vorbeste cu doctorul tau despre faptul daca este sau nu cazul sa ai parte de o examinare pentru depistarea cancerului la plamani, care de asemenea poate detecta aceste circumstante.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *