Atticus Finch din “To Kill A Mockingbird ” a facut ca treaba avocatilor publici, din oficiu, sa para foarte eroica si onorabila, insa adevarul este oarecum intunecat. In SUA, avocatii din oficiu sunt acordati pentru oamenii care nu isi permit sa plateasca proprii avocati. Din pacate, sistemul este foarte plin de erori si de vicii.

Este foarte putin probabil ca cineva sa vrea sa faca acest lucru din proprie vointa. O persoana trebuie sa isi faca drum si sa invete pe rupte pe toata durata facultatii de drept, eventual sa faca si master,  de obicei avand de imprumutat o gramada de bani pentru a-si asigura continuitatea studiilor.

Avocatii sunt foarte stresati si plini de sarcini in mod continuu si de asemenea sunt si foarte prost platiti, facand o mare diferenta intre ei si cei care lucreaza in cadrul firmelor private. Chiar si acei avocati din oficiu care sunt talentati si dedicati meseriei lor, nu au timpul necesar sa isi reprezinte asa cum ar trebui clientii.

Nicaieri nu este o problema de genul mai grava decat in ruinatul oras Detroit din Michigan. Acolo, cazurile privind delictele sunt gestionate de catre un contractant privat(cel mai mic ofertant), al carui cinci angajati part-time se ocupa de atat de multi clienti incat nu isi pot rezerva decat jumatate de ora pentru cazul fiecarei persoane.

In cele mai multe cazuri, asta este foarte in defavoarea acuzatului. Si totusi, in alte cazuri, acest lucru poate fi foarte benefic pentru acestia, deoarece curtea de apel poate elibera acuzatii pentru timpul rezervat, daca nu cer sa fie reprezentati de un avocat. 

Oricum, avocatii din oficiu, cei care sunt acordati acuzatilor atunci cand acestia nu isi permit un avocat pe care sa il plateasca si care sa ii reprezinte pe tot timpul cazurilor, sunt atat de putini si mai mult de atat isi cam urasc jobul odata ce sunt pusi sa faca ceva ce nu pot duce la bun sfarsit si de cele mai multe ori fara sa reprezinte clientii intr-un mod adecvat, mai mult din cazua lipsei de timp.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *