sef angajat

Sunt anumite lucruri pe care nu trebuie sa le spui la munca, mai ales de fata cu seful sau direct acestuia. Chiar daca par foarte legitime si corecte, nu poti fi sigur de impactul pe care il vor avea. Ideea de a gandi inainte de a vorbi s-a dovedit foarte utila in toate aspectele vietii, drept urmare si anumite lucruri spuse sefului iti pot afecta cariera. Daca vrei sa mentii acea parere buna pe care si-a format-o despre tine, trebuie sa te controlezi. Aminteste-ti ca este totusi sef si ca va tine minte mai degraba toate greselile decat toate realizarile. Iata cateva replici de evitat in prezenta sefului.

“Sunt plictisit” Viata si munca pot deveni monotone la un moment dat, insa locul de munca nu este un loc in care poti sa te plangi de asta. Nu conteaza cat de plictisit esti sau cat de moarta ti se pare viata profesionala, trebuie sa te asiguri ca aceste aspecte nu ajung la urechile sefului. Daca arati semne de plictiseala acesta poate ajunge la concluzia ca iti cauti un nou job. In acest caz e recomandat sa devii mai activ si sa ceri cateva sarcini in plus, in loc sa stai si sa te plangi de plictiseala.

“Asta nu tine de mine, nu e de datoria mea” – Trebuie sa intelegi ca nu totul este perfect si ca uneori trebuie sa depui efort suplimentar si sa stai peste program pentru a indeplini anumite sarcini. Nu trebuie sa spui ca nu e de datoria ta sa completezi rapoartele colegului, pentru ca exact aceasta atitudine te face sa pari egoist si iti poate limita oportunitatile de avansare in cariera. Aminteste-ti ca lucrezi intr-o echipa, si ca toti lucreaza pentru binele intreg al acesteia. Daca esti ocupat cu alte sarcini pe care le ai de indeplinit, poti sa ceri politicos sefului sa faca o lista de prioritati pentru a vedea daca trebuie sa te ocupi de problema imediat sau mai poate suferi o amanare.

“E imposibil. Nu se poate face” – Atitudine pe care nu trebuie sub nici o forma sa o expui sefului. Este considerata pesimista si nu este apreciata in mediul profesional. Chiar daca proiectul primit este unul solicitant si dificil, si consideri ca e imposibil de realizat, nu trebuie sa arati acea opozitie. Daca un alt angajat il primeste si il aduce la indeplinire, situatia nu va fi in favoarea ta. Trebuie sa fii mandru ca ti s-a acordat o responsabilitate mai mare, asta inseamna ca prezinti incredere.

Aceste cateva afirmatii nu sunt deloc recomandate, iti pot afecta serios cariera, intrucat parerea sefului despre tine se va schimba. In cel mai bun caz vei stagna datorita acestei atitudini, desi astfel de afirmatii ti se par normale.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *