Cel mai scump lucru pe care il poate auzi cineva este propriul nume. Este ceva deosebit de atractiv la persoanele care iti folosesc numele atunci cand ti se adreseaza. In acest fel simti ca iti este acordata o atentie sporita tie si numai tie, si prin aceasta metoda aceste persoane subliniaza faptul ca ti se adreseaza tie si nu altcuiva.

Fiind acolo prezenti pentru tine si vorbind cu tine face din aceste persoane sociabile niste persoane foarte agreate de tine, asadar ar trebui sa te gandesti sa faci tu la fel.

Vezi cam in ce masura cei care evita contactul vizual si stau pe telefon in timp ce iti vorbesc sau mai bine zis in timp ce le vorbesti produc un efect invers in ceea ce priveste o conversatie eficienta.

Va parea ca si cum tu esti doar o simpla unealta cu care aceste persoane isi incarca timpul si de fapt nici nu te baga in seama prea tare, ajungand la un moment dat sa vorbesti singur. Ar fi indicat sa folosesti numele oamenilor mult mai des in conversatii, pentru ca este mai placut si o metoda mai prietenoasa prin care te poti adresa cuiva.

Nu vei vrea sa ramai blocat intr-o conversatie cu o singura persoana toata noaptea, atunci cand te afli la o petrecere. Asta te va impiedica de la a intalni noi oameni si de a socializa mai mult. Nu vei dori ca intreg evenimentul sa fie pentru tine un fiasco si sa socializezi doar cu cateva persoane cu care nici nu ai ce vorbi prea mult, dar care sunt si-asa destul de insistente.

Asadar, pregateste-te cu cateva cai de iesire din asemenea situatii, cai amabile binenteles. Acestea nu trebuie sa fie nepoliticoase sau prea bruste, ci doar sa puna punctul pe “i” intr-o asemenea masura in care cel cu care conversezi sa-si dea seama ca este plictisitor si ar cam avea altceva de facut.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *