In momentul in care ne trezim foarte dimineata si nu ne simtim in stare sa incepem o noua zi incepem sa ne gandim ca abia asteptam sa ne terminam programul si sa ajungem acasa cand vom trage un pui de somn. Ne-am dori in fiecare dimineata sa nu ne mai trezim atat de devreme sau cel putin sa ajungem acasa si sa dormim macar o ora pe zi la amiaza.

Sigur ca de cele mai multe ori spunem aceste lucruri chiar daca nu le facem. Foarte putini oameni reusesc sa adorma la amiaza pentru ca in momentul in care intra in casa, oamenii au alte lucruri mai importante de facut sau pur si simplu nu le mai este somn si nu ma vor sa doarma.

Ei bine, am tot auzit tot felul de mituri legate de oamenii care dorm,m ulte dintre ele fiind gresite. Iata cateva lucruri care se spun despre cei ce dorm la amiaza si care sunt gresite:

  • In primul rand, am tot auzit cum ca somnul de amiaza este pentru persoanele lenese, carora nu le place munca sau pentru copii pana in varsta de 5-6 ani. Ei bine, acest lucru nu este deloc adevarat mai ales ca un somn de amiaza poate fi extrem de benefic si poate intensifica stare de alerta pana la maemorie dar si creativitatea sau productivitatea. Asadar, somnul nu este pentru niciuna dintre aceste categorii ci este pentru persoanele care simt ca au nevoie de o pauza sau de o refacere prin somn.
  • Apoi, am mai auzit ca daca oamenii sunt obositi si vor sa doarma, nu isi doresc sa doarma pentru ca ei considera ca astfel isi vor face rau. Ei bine, n-are nicio legatura una cu alta si este imposibil ca somnul sa iti faca rau cand esti obosit. Daca vei dormi 10 minute organismul tau va simti acest lucru si va functiona mai bine decat daca nu ai dormi deloc.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *