Sigur ca la inceputul unei relatii toate lucrurile merg bine si par sa se indrepte intr-o directie din ce in ce mai buna. Acest lucru se intampla cand inca partenerii nu se cunosc chiar atat de bine si pare ca au numai calitati si parca ar fi lipstiti de defecte.

Sigur ca este normal sa apara tot felul de certuri si de discutii in contradictoriu intre cei doi parteneri,. uneori avand scopul de a intari relatia si alteori de a o distruge. Care este problema care declanseaza certurile in cuplu si cum poate fi rezolvata ea?

In primul rand, trebuie sa fiti constienti ca certurile nu sunt aparute din cauza unor nemultumiri, din cauza unor griji financiare sau a unor drustrari personale. Aceste certuri apar din motive neintemeiate, fara niciun motiv asteptat si caruia ii acordma mult prea multa atentie.

Vrei ca relatia ta de cuplu sa fie armonioasa, placuta, fara certuri? Asigura-te ca tu si partenerul/a dormiti suficient de mult in fiecare seara. Multe dintre discutiile contradictorii in cuplu apar, de fapt, pe fondul oboselii, al somnului insuficient.

Prea putin odihna interfereaza ca abilitatile noastre de a gestiona conflictele in relatii si ne predispune la certuri cu partenerul, tocmai din cauza irascibilitatii care apare pe fondul noptilor nesuficient dormite. O singura noapte proasta de somn faca un cuplu vulnerabil in fata discutii in contradictoriu.

Negativism

In cazul in care nu va odihniti suficient de mult veti fi mult mai negativisti si veti influenta intr-un mod negativ relatia. Este important sa va odihniti suficient deoarece lipsa somnului va declansa o stare de pesimism.

Empatia

Oamenii care nu se odihnesc nu vor avea aceeasi empatie pentru partener. Ele se vor simti mult mai distante si mult mai reci fata  de partener ceea ce va face sa creasca empatia.

 

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *