Prieteniile constituie o mare bucata din viata noastra, inevitabil din inima noastra. Prieteniile sunt lipiciul care aduna si tine toate bucatile de viata si de suflet impreuna. Daca o prietenie dispare, o gaura goala este lasata in urma in acel loc iar acea gaura nu poate fi prea curand umpluta cu nimic acceptabil.

Prieteniile nu sunt pentru totdeauna, mereu

Insa cateodata in viata, este necesar si obligatoriu sa lasam oamenii sa plece de langa noi, pe acei oameni care chiar nu mai au nimic bun ce ne oferi si care nu ne mai pot sprijini drept sprijin in viata, in loc de asta facandu-ne doar sa devenim stresati si cauzandu-ne niste situatii problematice, de obicei asociate cu “crize”.

Este greu de acceptat ca nu toate persoanele care intra in viata noastra sunt menite sa si ramana acolo. La fel ca orice relatie romantica sau casatorie, este nevoie de efort, timp si investitii emotionale. Daca nu veti creste impreuna ca relatie, atunci cu siguranta veti creste in mod separat, insa doar despartindu-va. Asadar, cum decizi ca a venit timpul sa te desparti de un prieten si sa nu iti para rau pentru acest lucru?

Nu exista prietenul perfect

Cu totii avem prieteni diferiti pentru diferite motive. Amicul de bautura, colegul de munca, cel mai bun prieten, prietenul cu care impartasim aceleasi pasiuni etc. Nimeni nu iti poate oferi perfectiunea absoluta intr-o prietenie. Si asta e ok.

Daca ai avea parte de perfectiune, nu ai mai avea prieteni. Acum este momentul cand trebuie sa te gandesti bine si sa vezi cum te-ai comportat in trecut. Daca vei descoperi ca ai gresit tu cu ceva in trecut, atunci accepta responsabilitatea pe care o ai si cere-ti scuze.

Oamenii se schimba, chiar si cei mai apropiati dintre prietenii tai

Cateodata, schimbarea este spre rau si prietenii foarte buni apeleaza unul la celalalt in aceste situatii nedezirabile. Comunicarea este impusa si ar trebui sa fie prima prioritate in aceasta relatie de prietenie. Schimbarea poate fi cea care poate duce la separarea voastra ca prieteni.

Daca prietenul cel mai bun nu are nici o idee despre cum te-a ranit si continua sa faca asta, este corect sa ii spui acest lucru si apoi sa incercati sa remediati lucrurile. Daca nu se produce nici o schimbare, atunci este mai mult ca normal sa iti iei adio de la acel prieten.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *