Daca pana acum in urma cu ceva vreme oamenii isi doreau tot felul de lucruri se pare ca in urma sondajelor de opnie, oamenii au inceput sa isi doreasca din ce in ce mai mult sa fie sanatosi. Se pare ca oamenii au inteles ca sanatatea este cea care poate sa faca un om fericit si ca doar cu ajutorul sanatatii vom reusi sa facem celelalte lucruri.

Exista anumite obiceiuri pe care le au oamenii sanatosi si pe care ar trebui sa le stii si tu in cazul in care doresti sa fii o persoana sanatoasa. Iata care sunt lucrurile care contribuie la o buna functionare a organismului si mai ales la sanatate:

Somn

Se pare ca oamenii ar trebui sa se odihneasca atat cat le cere organismul. Este normal sa oamenii sa se odihneasca deoarece acest lucru face parte din rutina zilnica si din nevoile fiziologice ale unui om. Oamenii care obisnuiesc sa doarma 7-8 ore pe noapte sunt mult mai sanatosi decat cei care au un somn haotic sau insuficient. Afectati sunt si cei care au program de munca in timpul noptii, pentru ca cel mai bun somn este cel intre orele 22:00 si 6-7 dimineata. Este considerat a fi cel mai bun somn intre orele precizate fiindca anumite glande au bioritmul in aceste ore, glande care sporesc regenerarea organismului, refacerea imunitatii, cresc potentialul de lupta impotriva bolilor, mentin tineretea si protejeaza creierul.

Sport

Mai stim ca daca ne dorim sa avem un stil de viata sanatos va trebui sa avem si activitate fizica. Este foarte important sa facem astfel incat sa persoane cat mai active si sa facem foarte mult sport. Sportul este esential pentru fiecare dintre noi.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *