Ciclop

Poate ati crede ca dezgroparea si examinarea fosilelor de dinozaur este o chestie recenta, dar acum stim ca oamenii fac acest lucru din cel putin anul 300 i. Hr. Potrivit istoricului chinez din secolul IV, Chang Qu, originea legendei dragonului a aparut in urma descoperirii oaselor acestor reptile gigantice.

Dragonii sunt, desigur, creaturi mitologice, sacre in foarte multe culturi. De aceea multi sateni din China, care nu sunt chiar pusi la punct cu noutatile, inca mai confunda oasele de dinozaur cu cele de dragon si se comporta cu ele ca atare: le macina si le mananca, fiind de parere ca acestea au puteri vindecatoare miraculoase – a se nota ca nutritionistii adesea recomanda sa nu consumam substante vechi de un sfert de miliard de ani, mai ales daca nu au stat in frigider.

Insa acesta nu e singurul caz de identitate gresita din lumea supernaturalului. Elefantul pitic este un stramos antic al elefantilor de azi. Oamenii au descoperit fosilele acestuia acum 2.000 de ani pentru prima data, dar, pe langa faptul ca paleontologia inca nu fusese inventata, o alta problema era faptul ca aceste oase fusesera descoperite in Italia si Grecia, unde oamenii nu vazusera inca un elefant. Deci ce ar putea sa creada ei cand au gasit oasele acestora, care prezinta o gaura in mijlocul fetei? Se crede ca binecunosctul ciclop grec provine de la acesti elefanti pitici, ai carui gauri uriase pentru nas si ai spatiului pentru ochi care este practic inexistent faceau sa para ca e craniul unui urias cu o gaura imensa pentru ochi in mijloc.

Aceasta nu este singura creatura lumeasca ce acea sa duca la un caz epic de confuzie a identitatilor. Ori de cate ori cineva descoperea un schelet care nu mai semana cu ceva vazut pana atunci, o noua poveste avea sa apara. De exemplu, se crede ca narvalul a originat mitul unicornului.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *