stafide
stafide

Acele fructe mici si uscate sunt iubite de toata lumea, de la copii pana la bunici. Gustul e atat de bun incat rar te poti abtine sa mananci doar una. Mai putin obisnuit e faptul ca are si gust bun si este si bun pentru sanatate. Se crede ca aceste fructe uscate erau atat de valoroase in Roma antica, incat erau date ca rasplata castigatorilor turneelor sportive.

Beneficiile pentru sanatate ale stafidelor

Constipare – inmuierea stafidelor intr-un pahar cu apa le aduce la marimea initiala dupa 24-48 ore. Aceasta apa, daca este bauta dimineata, pe stomacul gol, ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal.

Ajuta la cresterea in greutate. Exista marea problema cu greutatea si persoane care ajung supraponderale de la o varsta tanara. Pe de alta parte exista si persoane care sunt subponderale. Stafidele sunt o sursa bogata de fructoza si glucoza, care ofera energie. Asadar sunt o buna alegere pentru cei ce cauta un supliment de energie fara un aport de colesterol. Stafidele ajuta la absorbtia nutrientilor, vitaminelor, mineralelor si proteinelor, ajutandu-l pe cel ce le consuma sa creasca in greutate.

Anemie – stafidele sunt bogate in fier, de aceea se numara printre cele mai bune remedii de tratare a anemiei. Complexul de vitamina B din stafide ajuta la formarea sangelui, imbogatindu-l si ajutand direct la tratamentul pacientilor anemici.

Amplifica libidoul – contin arginina, un aminoacid semi-esential. Acest amino acid ajuta la cresterea libidoului si reprezinta un tratament pentru disfunctiile erectile.

Stafidele contin substante similare antioxidantilor, aceste substante protejand ochii de actiunea radicalilor liberi. Radicalii liberi duc la degenerarea oculara, la slabirea vederii odata cu varsta si chiar la cataracta. Stafidele au un continut bogat de vitamina A, beta caroten si alfa caroten, care sunt esentiale pentru ochi.

Cercetarile arata ca stafidele ajuta de asemenea la prevenirea cancerului. Cunoscute ca sursa de antioxidanti, contin polifenoli care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi cunoscuti ca ar provoca cancerul.

Tratarea infectiilor si imbunatatirea sanatatii oaselor sunt alte doua beneficii ale stafidelor. Pe langa toate acestea, pot fi inlocuite cu dulciurile nesanatoase care mai si ingrasa organismul. Inima, colonul, fierea, toate au de beneficiat de pe urma stafidelor, care reprezinta o gustare foarte sanatoasa si o cale de prevenire a multor afectiuni.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *