insomnie

Insomnia afecteaza milioane de oameni din toata lumea. Acest deranjament caracterizat prin lipsa somnului in timpul noptii produce simptome precum iritabilitate, oboseala si lipsa de concentrare necesara indeplinirii anumitor sarcini. Insomnia poate fi cauzata de un mare numar de motive, plecand de la stres sau anumite probleme de sanatate si ajungand la tratamente ce pot cauza aceasta problema. Insomnia poate fi tratata prin diverse metode chiar acasa, fara a fi nevoie de pastile, prin remedii naturale.

Pentru inceput dormitorul si patul trebuie sa fie cat mai confortabile si relaxante. Trebuie mentinuta o temperatura adecvata, o luminozitate scazuta, un geam deschis pentru aerisire si o saltea confortabila. Pentru a evita insomnia trebuie sa tii si stresul la distanta, asa ca evita sa-ti aduci in dormitor acte de pe la munca sau laptopul, totul acolo trebuie sa fie doar despre odihna.

Regleaza-ti programul de odihna. In zilele noastre programul ne este dat cu totul peste cap, unii muncesc mult, chiar peste program, exista momente cand proiecte ce nu sufera amanare provoaca nopti pierdute, deranjand programul normal de somn. Va trebui sa iti faci un program si sa il respecti, in cele din urma corpul se va obisnui cu aceasta rutina.

Fii atent si la alimente. Un remediu eficient pentru insomnie este o cina usoara, care sa nu suprasolicite organismul, fortandu-l sa lucreze si el peste program pentru a digera o cina copioasa. Astfel poti recurge la carbohidrati usori gasiti in cereale sau paine integrala, pe langa acestea si fructele si legumele sunt o alegere buna de mancare inainte de culcare.

Evita cafeaua seara! Unii au acest obicei de a consuma cafea dupa cina, iar dupa cum se stie aceasta bautura stimuleaza creierul si va provoca insomnia. Pe de alta parte studiile arata ca persoanele care asculta muzica inainte de culcare se calmeaza mai repede si reusesc sa adoarma mai usor. Asa ca asculta niste muzica buna inainte de culcare, sau citeste o carte cateva minute pana iti vine somnul.

Unii nu reusesc sa adoarma seara deoarece dorm in timpul zilei, asa ca ai putea evita somnul ziua sa vezi daca te ajuta sa dormi mai bine noaptea. Nu uita ca si miscarea are un rol important, aplica toate aceste sfaturi, iar daca problema persista, poti consulta si un specialist pentru diagnoza si tratament.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *