Rusia a fost si va ramane o tara cu un istoric extrem de bogat si care ascunde destul de multe secrete. Daca pana acum a avut o perioada de umbra, in ziua de astazi sau mai bine spus incepand de cateva luni in urma privirile sunt din nou indreptate sper Moscova. Rusia incepe din nou sa arate ca este o tara extrem de puternica si ca datorita evenimentelor importante desfasurate in aceasta tara.

Oricum ar fi Rusia este o tara perfecta pentru vizite deoarece are extrem de multe monumente si mai ales evenimente importante. In momentul in care cineva se gandeste sa viziteze Rusia, nu-i trec prin minte decat Moscova si St. Petersburgul, cele doua mari metropole ale Rusiei. Asta este adevarul, din pacate, pentru multe alte destinatii  care ti-ar revela, de altfel, adevarata Rusie, Rusia de dincolo de stralucirea metropolelor in care se strang toti banii Federatiei.

Dar si cele doua orase merita cu prisosinta sa le vizitezi. Foarte multa lume este extaziata de St. Petersburg. E un oras frumos, dar mie imi place mai mult Moscova. Si stiti de ce? Pentru ca Moscova este mai exotica, mai ruseasca. St. Petersburgul este foarte european, este un oras central-european, un oras in care imi aduc aminte de Budapesta, Viena sau Berlin.

Este fabulos de asemenea, dar Moscova este cu adevarat ruseasca, cu bisericile sale colorate cu turnuri fistichii, cu zidul aspru al Kremlinului, cu soselele acelea pe care pot ateriza avioane de bombardament, strajuite de cladiri neoclasice, cu arhitectura sa stalinista.

Cu siguranta Rusia este o tara care are foarte multe lucruri de oferit si care este la dispozitia oricui. Pe langa faptul ca are un trecut istoric extrem de tumultos, Rusia este o tara care trebuie sa fie exploatata la maxim, atat la vizite cat si pentru a afla cat mai multe despre ea.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *