numarul sapte din degetenumarul sapte din degete

Pentru absolut niciun motiv evident, numarul “7” reprezinta noroc in foarte multe culturi. Daca ai cauta pe Google “semnificatia numarului norocos sapte”, vei gasi o infinitate de rezultate despre astrologie si aura si alte chestii care te-ar putea face sa scoti bani din buzunar. Google nu gaseste imediat de ce numarul sapte este noroc pentru ca oamenii sunt mult mai interesati sa stie ce inseamna pentru ei.

Se pare ca numarul sapte a fost important pentru umanitate dintotdeauna. Planetele clasice (planetele vizibile inainte sa fim mai buni la vazut planete), erau sapte la numar, de exemplu. 7 este un numar recurent in religie: Dumnezeu s-a odihnit in ziua a saptea, sunt sapte pacate capitale, sapte taine sfinte etc.

Ironic, insa, 7 este vazut si ca o cifra asociata cu ghinionul. Spargerea unei oglinzi aduce sapte ani de ghinion, dupa cum stim. Daca dai noroc in Germania si nu faci contact vizual, inseamna sapte ani de sex prost. In China, cifra este asociata direct cu moartea. Cu alte cuvinte, specia umana nu se poate hotari asupra simbolului unui singur numar, nici dupa mii de ani.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *