Chiar daca tara in care te-ai nascut si traiesti in momentul de fata nu este chiar cum ti-ai dorit sa fie, exista oricand alternativa de a te muta in alta tara din lume, mai linistita, mai pasnica, unde conflictele si nivelul criminalitatii sunt aproape de zero, si unde ai putea duce o viata mai mult decat buna si prospera. Printre acestea se numara si urmatoarele tari.

Slovenia

O tara europeana foarte frumoasa, Slovenia, se numara si ea printre tarile cele mai pasnice din lume. Tara are cele mai mici rate de criminalitate, a finantat misiunile de pace ale Natiunile Unite, are un numar mare de politisti si ofiteri de securitate, nivelul conflictelor interne organizate este de asemenea mic, al protestelor violente si al participarii in razboaie interne si externe.

Asadar, trebuie sa fim de acord cu Global Peace Index care clasifica aceasta tara printre cele mai linistite si calme tari din lume, cu un nivel de trai foarte bun. Mai mult de atat, cu orasele sale frumoase ca Maribor si  Ljubljana care genereaza o cultura unica, Slovenia este o destinatie fantastica de vacanta.

Suedia

Una dintre cele mai frumoase tari scandinave, Suedia este localizata in nordul indepartat al Europei. Cu toate ca Suedia este una dintre cele mai mari tari exportatoare de arme din Europa, aceasta tara prezinta un nivel scazut de jafuri(doar 9,000 pe an) comparat cu Statele Unite ale Americii(cam 350,000 pe an).

Potrivit cu  Global Peace Index, Suedia este una dintre cele mai pasnice tari din lume, in ciuda faptului ca se numara in topul tarilor exportatoare de arme din lume. Pe langa asta, Suedia nu a participat la razboaie sau in alte astfel de lupte de doua secole. 

Islanda

Islanda a fost de asemenea clasificata in topul celor mai pasnice tari din lume, stand deoparte de toate conflictele principale din lume. Rareori Islanda sau chiar niciodata nu face primele pagini ale ziarelor in ciuda colapsului  bancilor islandeze de cativa ani in urma, tara ramanand un loc uimitor cu frumuseti naturale spectaculare.

Turistii din toate colturile lumii vin in Islanda pentru a vedea imensii ghetari si vulcanii furiosi, la fel de bine cum pot vedea punctele de atractie naturale si culturale unice din Reykjavik, capitala Islandei. 

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *