doi oameni vorbind
doi oameni vorbind

Intr-o lume dominata de prescurtari in mesaje si Snapchat, atentia generatiei noastre este mai mica decat a fost vreodata. Din aceasta cauza, mentirea atentiei cuiva este o abilitate de care ai nevoie daca vrei sa iesi in evidenta. Desi ai crede ca sa fii interesant este un lucru care se intampla in urma experientei, de fapt, acest lucru se bazeaza mai mult pe comunicare. Acestea sunt cateva mici trucuri care te vor ajuta sa captezi atentia celor din jur.

Nu spune fapte, spune povesti

Nu e niciodata “cool” sa suni ca o carte de istorie. Nimeni nu vrea sa auda raspunsuri scurte si la obiect la intrebari, pentru ca atentia lor va zbura dupa catre altcineva. In loc de asta, incearca sa spui o mica povestioara. Cand cineva te intreaba cu ce te ocupi, nu spune doar functia; adauga povestea de la petrecerea de Craciun cand lumea s-a ametit si a dansat pe masa. Astea sunt lucruri pe care oamenii vor sa le auda. Unul dintre primele lucruri pe care le invata antreprenorii cand incearca sa stranga bani este sa prezinte o poveste, nu o afecere. Creierul nostru are tendinta sa acorde mai multa atentie unei naratiuni, decat unei liste cu fapte si idei.

Rade de tine

Lumea este plina de oameni care sunt prea ingrijorati de reputatia lor, iar pentru a o proteja, pastreaza toate conversatiile; acest lucru, duce, evident, la o relatie de suprafata cu interlocutorul. Daca vrei ca oamenii sa aiba o conversatie mai profunda cu tine, nu poti sa te afli intr-o situatie in care te plac … intr-un fel. Trebuie sa aiba o conexiune emotionala puternica, fie buna, fie rau. In cele din urma, vrei ca cealalta persoana sa-si lase jos garda. Singurul mod in care poti face asta este daca le castigi increderea, iar pentru a face asta, trebuie sa te deschizi tu primul. Cel mai bun mod de a face asta este daca razi de tine. Nu numai ca va face asta cea ca cealalta persoana sa rada, dar o va face si pe ea sa spuna o poveste similara, deschinzandu-se.

Atinge-i usor in conversatii apropiate

Nu incerca sa fortezi acest gest sau va arata foarte stingher si cealalta persoana se va simti ciudat – sa nu uitam momentul dintre John Travolta si Idina Menzel de la premiile Oscar de anul acesta. O mica atingere la momentul potrivit poate face o diferenta foarte mare, facandu-i sa-ti acorde mai multa atentie. Un exemplu foarte bun este cand vezi un antrenor de fotbal care isi pune mana in jurul unui jucator; cand se intampla acest lucru, jucatorul ii ofera toata atentia antrenorului.

Cand vorbesti cu cineva apropiat si le faci un compliment, atinge-i usor pe brat. Vei observa cum ochii persoanei vor fi mai atenti la tine, la fel ca intregul limbajului trupului.

Succes!

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *