Sterge cu rapiditate celulele goale

Unele date implicite vor fi goale, din motive diferite. Daca vei vrea sa stergi aceste celule goale pentru a mentine o acuratete, in special atunci cand vei calcula valoarea medie, cea mai rapida cale este de a filtra toate celulele goale si de a le sterge cu un singur click. Alege coloana pe care vrei sa o filtrezi, mergi la Data->Filter, dupa ce apare butonul de jos, de sub Select All si apoi alege ultima optiune, Blanks. Toate celulele goale vor aparea imediat. Mergi inapoi la Home si apoi apasa direct Delete, si toate acestea vor fi sterse.

Cautare imprecisa cu Wild Card

Poate ca stii cum sa activezi cautarea rapida prin folosirea combinatiei Ctrl + F din taste, insa exista doua wild cards-Question Mark and Asterisk-folosite in foile de calcul Excel pentru a activa o cautare imprecisa. Asta se poate utiliza atunci cand nu esti sigur in legatura cu rezultatele tintite. Question Mark reprezinta un singur caracter iar Asterisk reprezinta una sau mai mulrte caractere. Ce se intampla daca vrei sa cauti Question Mark si Asterisk  ca si rezultat tintit? Nu uita sa adaugi un Wave Line in fata.

Generarea unei valori unice intr-o coloana

Esti constient deja de functia cheie a optiunii Filter, insa putini oameni folosesc Advanced Filter, care poate fi aplicat in mod repetat atunci cand ai nevoie de a filtra o valoare unica de date intr-o coloana. Da click pentru a alege coloana si mergi la Data->Advanced. O fereastra va aparea.

Odata ce va aparea screenshot-ul, da click pe Copy to another location, ceea ce ar trebui sa fie in drept cu ce-a dea doua zona dreptunghiulara rosie. Apoi specifica locatia tintita prin introducerea valorii sau dand click pe butornul de alegere al zonei. Nu uita sa alegi Unique records only, apoi apasa Ok. Valoarea unica aratata in coloana E poate fi contrastul datelor originale din C, acesta este motivul pentru care este recomandat sa copii ce vrei in alta locatie.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *