Google Search este poate unul dintre cele mai utilizate instrumente din toata lumea. Este utilizat atat de dea incat actiunea de a folosi Google Search a devenit propriul sau verb. Poti cauta orice vrei cu ajutorul Google iar site-ul web este un furnizor foarte popular. Pentru a gasi ceea ce cauti mai cu usurinta exista cateva trucuri ce te vor ajuta sa faci cautari mai destepte.

Foloseste tab-urile

Atunci cand cauti ceva ai posibilitatea de a-ti restrange cautarea bazat pe tipul de lucru pe care l-ai cautat. Tab-urile arat in mod normal Web, Images, News, Videos, Maps, Shopping, si More. Daca esti in cautare de noi pantaloni ar trebui sa dai click pe tab-ul Shopping. Daca ceea ce cauti este un videoclip, atunci foloseste tab-ul Video. Dedesubtul tab-ului More, poti gasi lucruri mai specializate cum ar fi Flights si Apps.

Foloseste citate

Cateodata trebuie sa dai cautare unui anumit citat. In general, Google foloseste cuvintele pe care le-ai introdus intr-o cautare pentru a scana documente intregi. Daca vei cauta “Utilizari ale otetului de mere” va cauta orice are incluse aceste cuvinte, dar nu neaparat in acea ordine. Daca vei folosi citate, vei gasi pagini web care vor avea exact acele cuvinte in exact acea ordine. Asta este in mod normal la indemana pentru lucruri ca versuri de cantece.

Foloseste cratime

Google recunoaste unele simboluri pentru a putea face anumite cautari. De exemplu, daca vei folosi cratime intr-o cautare, asta ii va transmite motorului de cautare sa excluda acel cuvant din cautare. Poti vedea cum odata ce cauti retete de sosuri si folosesti cratima inaintea cuvantului “rosii”, Google iti va afisa la cautare retete de sosuri care nu contin rosii printre ingrediente. Este atat de simplu si eficient atunci cand cauti ceva specific.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *